Laporan Instagram: kumaha carana ngadamel hiji sareng nganalisa data!

Laporan Instagram: gambar sababaraha lembar kertas sareng grafis dicitak dina luhureun méja kai, telepon sélulér sareng nyabak telepon sélulér

Jalma anu asup kana daérah média sosial henteu sering ngabayangkeun yén aranjeunna bakal ngurus nomer, persentase, tabel sareng grapik. Éta henteu anu anjeun ngarepkeun tina daérah kreatif sapertos, éta?

Ngan ukur ngalaporkeun Instagram minuhan peran anu penting Sareng aranjeunna, anjeun tiasa ngawas kinerja merek dina jaringan sosial, uninga naha strategi-strategi éta, ngabenerkeun kasalahan sareng nunjukkeun ka klien hasil tina hasilna.

Kaleresanna nyaéta nomer sareng kreativitas kedah dipilampah dina hubungan jaringan sosial.. Janten naha anjeun resep atanapi henteu, anjeun kedah terang kumaha ngadamel laporan média sosial.

Tapi anjeun teu kedah ngabingungkeun Nazaré, moal! Kami baris mantuan anjeun ngonpigurasikeun a Laporan Instagram kalayan metrik anu paling penting pikeun ngajantenkeun hasil anu sampurna.

Cicing sareng kami!

Naon metrik pikeun nempatkeun dina laporan Instagram?

Upami ningali laporan média sosial, anjeun bahkan tiasa kaleungitan - sareng palanggan anjeun ogé - Ditengah seueur émbaran. Barina ogé, aranjeunna nawiskeun seueur data ngeunaan propilna.

Sangkan urang bakal ngabantosan anjeun milih naon anu penting dina laporan Instagram. Tingali ayeuna naon waé métrik anjeun kudu mertimbangkeun:

Demografi masarakat

Jenderal, umur sareng lokasi - ieu mangrupikeun demografi utama pamiarsa Instagram anjeun! Kalayan aranjeunna, anjeun ngawitan ngartos profil jalma anjeun nyaluyukeun basa sareng eusi ku ngarahkeun tindakan komunikasi sareng berinteraksi sacara langkung tegas.

Ditambahkeun, demografi nulungan target pamirsa Kanggo kampanye média anu dibayar, nyaéta nalika anjeun nyiapkeun kampanye anjeun salajengna anjeun bakal terang anu hadirin anu paling dipikaresep ku profil anjeun sareng, salaku hasilna, éta bakal gaduh dampak anu langkung ageung sareng bakal ngagaduhan langkung konvérsi.

Propil Didatangan

Ieu mangrupikeun jumlah pangguna anu ngahontal profil anjeun. Dina waktos éta, aranjeunna ningali pakan, carita, inpormasi merek na, upami aranjeunna henteu acan aya pengikut, aranjeunna mutuskeun naha ngiringan atanapi henteu.

Ngawas pertumbuhan kunjungan bulan-bulan ngabantuan, contona, upami profil anjeun pikaresepeun Cukup pikeun ngahurungkeun pangguna jadi pengikut.

Éta ogé mungkin pikeun terang ti mana asalna, upamana ku milarian, hashtags, saran, tautan éksternal, jsb. Ku sabab éta, anjeun tiasa ngarahkeun usaha pamasaran anjeun ka arah saluran atanapi tindakan anu narik seueur pangikutna.

Pertumbuhan pengikut bulan-bulan

Tumuwuhna pengikut. kana waktosna nunjukkeun kumaha gancang dasar anjeun tiasa nambahan. Upami kagancangan turun, strategi kedah dipertimbangkeun deui, sabab panginten pangsaeutikna jalma anu resep atanapi seueur jalma anu tinggaleun nuturkeun.

Catet yén éta rada béda ti nganalisa jumlah pengikutna ku sorangan, anu henteu seueur nyarios. Tumuwuhna bulanan, waktosna ngabantuan upami ngartos eusina, upami anjeun ngajantenkeun halaman anjeun saé atanapi upami aya musiman sapanjang taun.

Komitmen umum pikeun publikasi

Komitmen Éta mangrupikeun salah sahiji métrik anu teu tiasa ditinggalkeun tina laporan Instagram. Barina ogé, éta nunjukkeun upami masarakat berinteraksi sareng profil, anu mangrupikeun tujuan utama merek dina jaringan sosial.

Gagasan pangiriman pos sadayana ukur interaksi sareng tulisan dina feed (sapertos, koméntar, simpen). Perlu ngawas pertumbuhan wilangan ieu kanggo terang evolusi komitmen halaman na sareng nalika diperyogikeun pikeun ningal eusi.

publikasi dipilih

Salaku tambahan pikeun interaksi pos, ogé ngawasi pagelaran unggal pos. Jumlah interaksi pikeun unggal post mantuan anjeun ngartos jinis eusi anu paling pikaresepeun pikeun pamiarsa. Éta pikaresepeun pikeun ngalakukeun percobaan pikeun ngitung unggal variabel, sapertos subjek, format, basa, jrrd.

Ngahontal

Ruang lingkup Propil nyaéta jumlah jalma anu ngagaduhan publikasi merek di Instagram. Beda béda ti tayangan, anu nunjukkeun jumlah kali tulisan anu kantos ditingali, bahkan upami hiji pangguna ningali eta sababaraha kali.

Beuki jalma anu anjeun ngahontal, beuki relevan tina eusi anjeun bakal gaduh sareng visibilitas anu langkung ageung pikeun merek anjeun bakal kéngingkeun dina jaringan sosial.

Éta ogé penting pikeun ngukur laju ngahontal dina hubungan ka jumlah pengikut dina halaman, pikeun terang sabaraha seueur anu nampi eusi.

Tantangan

Upami kesan ngarujuk kana jumlah kali kiriman anu diteuteup, bahkan ku anu sami, anu nomerna bakal langkung ageung tibatan jangkauan.

Seueur jalma-jalma anu masihan langkung penting pikeun ka ditu. Tapi hiji pangguna anu ningali postingan sababaraha kali langkung dipikaresep pikeun émut kana brand sareng eusi, henteu? Ku sabab éta, ogé pantes nuturkeun tayangan pikeun ngartos kabiasaan pesen anjeun ku masarakat.

Carita ngahontal

Di dieu urang ngobrol ngeunaan jumlah jalma anu ningali tulisan profilna khusus dina Instagram Stories. Upami jangkauan Kisah-kisahna ningkat, éta hartosna kontén anjeun aya hubunganana sareng pangguna sareng Instagram bakal kéngingkeun kalenturan anjeun.

URL diklik

Klik URL mangrupikeun jumlah klik tina pangguna dina mana-mana tautan dina profilna: dina iklan, dina tautan bio, dina tautan carita, atanapi dina Toko Instagram.

Jumlah klik nunjukkeun minat pangguna pikeun terang langkung seueur ngeunaan kontén anjeun. Pikeun meunang ideu anu langkung tepat tina hasil anu dibangkitkeun pikeun bisnis, ogé nganalisa patalimarga sareng nomer konversi wéb atanapi toko online anu asalna nyaéta Instagram.

The hashtags anu paling komitmen

Hashtag anu paling dipikaresep nyaéta nyaéta anu dipaké dina tulisan, kesan, sareng interaksi anu paling jauh anjeun. Anjeun tiasa nganggo hashtags anu ngabantosan nguatkeun merek anjeun sareng ngiringan pangguna, atanapi nganggo sababaraha anu parantos aya dina jaringan sosial, pikeun narik langkung seueur pangguna kana profil anjeun.

Format pos anu pang populerna

Gambar, vidéo atanapi karousel: format mana anu anjeun pikirkeun panginten anu dipikaresep ku anjeun? Laporan Instagram ogé kedah ngalebetkeun inpormasi ieu ku kituna anjeun tiasa ngarahkeun usaha anjeun kana format anu ngahasilkeun panglibatan anu paling seueur.

Kali pangsaéna pikeun masangkeun

Pangsa anu pangsaéna pikeun dipasang nyaéta jalma anu pangikutna berinteraksi sareng tulisan anjeun. Ku sabab eta, penting pikeun ngalacak bagan pengikut pengikut ku jam sareng dinten minggu pikeun ngaidentipikasi nalika aranjeunna paling dipikaresep milu.

Kumaha carana ngadamel laporan Instagram?

Ayeuna anjeun terang métrik konci pikeun laporan Instagram, ieu kumaha carana ngahiji babarengan leres.

Tapi ulah pikir anjeun badé ngamimitian ngempelkeun data sareng nyiptakeun desain sateuacan anjeun kedah ngarencanakeun laporan, ngaidentipikasi targét, target panongton, sareng terang kumaha ngahartikeun inpormasi dina cara anu teratur. Bora?

Naon tujuan tina dokumén?

Pikeun ngahiji laporan Instagram sareng ngartikeun metrik anu paling penting, anjeun kedah ngajawab sababaraha patarosan.

Mimiti, naon tujuan tina kampanye pelanggan: ningkatkeun kasadaran brand, narik pamirsa, ngahasilkeun konvérsi? Ieu mangrupikeun nunjukkeun strategi mana anu KPI kedah dipilih tina métrik.

Saterusna, dokumen éta sorangan ogé ngagaduhan sababaraha tujuan. Naha anjeun ngalaporkeun on lampah anu terus dilakukeun atanapi kampanye one-off? Bakal dikirimkeun email atanapi bakal dibere dina rapat? Naha anjeun ngan ukur hoyong nanggung jawab atanapi naroskeun pikeun anggaran anu langkung?

Pikeun masing-masing tujuan, anjeun tiasa ngahijikeun laporan sareng pendekatan anu béda, kalayan métrik sareng mérek anu béda, anu cocog pisan kana kontéksna.

Saha anu anjeun bakal nampilkeun laporan ka?

Para pamiarsa target pikeun dokumen kasebut ogé mutuskeun. Ngalaporkeun laporan ka ménéjer anjeun, analis pamasaran palanggan, sareng boga usaha hal anu béda pisan! Unggal tingkat pagelaran butuh fokus anu béda, nada sora, sareng jerona.

Nu boga usaha, contona, hoyong terang langkung seueur ngeunaan uang kauangan tibatan wincikan ngeunaan kampanye. Éta ogé sering ngabutuhkeun formalitas sareng kajelasan, tanpa jargon atanapi pamasaran singgetan.

Salaku tambahan, kalayan waktos langkung damel, anjeun bakal perhatikeun profil unggal jalma. Sababaraha urang resep penjelasan lengkep, batur langkung resep ningali kasimpulan sareng panyorot data. Penting pikeun adaptasi kanggo nyebarkeun inpormasi ku jalan pangsaéna.

Naon format anu pangsaéna pikeun klien anjeun?

Henteu aya format anu bener. Numutkeun tujuan laporan sareng profil nasabah, salian kadatangan timna sareng unggal alat, éta bakal ngartikeun format idéal. Laporan umumna tiasa dilakukeun dina Excel, Word, PowerPoint, Google Slides atanapi alat anu sanés.

Dimana milarian data laporan dina jaringan sosial?

Ayeuna mangrupikeun waktos kanggo ngiringan data pikeun ngarengsekeun laporan. Tapi dimana mendakan éta? Jaringan sosial éta sorangan nawiskeun alat monitoring, Instagram Wawasan.

Mung propil komérsial anu ngagaduhan aksés ka alat ieu. Saatos angkat ka akun bisnisNgan klik "Inpormasi" dina menu sareng anjeun bakal mendakan rupa-rupa data, sareng sababaraha metrik utama anu ditepikeun di luhur.

Laporan Instagram: Gambar tina métrik Instagram

Tapi alat ieu mangrupikeun pikeun ngawaskeun média sosial unggal dinten anu kirang kanggo ngumpul laporan, kusabab aya watesan: anjeun henteu tiasa nangkep data dina hamparan.

Ku cara éta, upami anjeun hoyong ngahijikeun laporan adat, anjeun kedah ngumpulkeun métrik sareng ngalengkepan dokumén kana kuku, dipasihkeun. Teu aya anu produktif, henteu?

Kumaha carana ngahasilkeun laporan Instagram QNMSEI?

Laporan adat butuh alat anu khusus. Naha anjeun hoyong nyiptakeun laporan kamekaran pengikut bulan-bulan? Atanapi anjeun hoyong terang format publikasi mana anu langkung saé? Dina Instagram Wawasan, anjeun ngan ukur tiasa ngekstrak data ieu sacara manual sareng éta bakal nyandak waktos anu mulia pikeun dinten anjeun.

Tapi aya solusi sanésna anu tiasa ngabantosan anjeun, sapertos QNMSEI salaku conto. Alat manajemén média sosial ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun nyiptakeun laporan adat sareng metrik anu paling penting pikeun klien na grafik saderhana anu ngagampangkeun pamahaman.

Laporan Instagram: gambar halaman laporan tina publikasi pangsaéna

Laporan Instagram: gambar halaman gambar anu nunjukkeun jinis tulisan anu pangsaéna

Laporan nyakup sadayana sajarah prestasi profil, ku kituna anjeun tiasa ngalaksanakeun ukur benchmark sareng nunjukkeun nilai karya anjeun. Anjeun ogé tiasa ngabandingkeun sareng data profil anu kompetitif uninga kumaha anu anjeun lakukeun hubungan sareng pasar.

Laporan Instagram: gambar ti halaman laporan pesaing

Alat kasebut ogé nyorot inpormasi anu tangtu anu ngabantosan anjeun ngaoptimalkeun tulisan, sapertos dinten anu saé, waktos, hashtags sareng format pikeun masangkeun, sajaba data ti jalma anu berpengaruh anu tiasa janten mitra poténsial.

Laporan Instagram: gambar laporan gambar nunjukkeun dinten pangsaéna pikeun ngirimkeun

Laporan Instagram: gambar laporan gambar nunjukkeun waktu pangsaéna pikeun ngirimkeun

Naha anjeun ningali kumaha praktisna? Anjeun teu kedah milarian data dina Instagram pikeun terang sadayana ieu, inpormasi parantos siap pikeun anjeun.

Janten anjeun hoyong terang platform QNMSEI pikeun nyieun laporan Instagram pribadi tanpa lieur? Candak sidang gratis pikeun leuwih hadé ngartos seueur fitur alat sareng nyaritakeun naon anu anjeun pikirkeun.