Naon anu jadi influencer?

Firma sareng strategi pemasaran digital ageung parantos mendakan yén Instagram mangrupikeun jaringan sosial anu ngabangkitkeun langkung seueur papacangan, ieu nambihan karakter anu kawéntar visual sareng penanganan gampangna tina alat-alat sélulér ngajadikeun saluran komunikasi anu hadé narik konsumen barang sareng jasa. Utamana pangguna antara 18 sareng 44 taun umur na di langkung awéwé langkung ti lalaki.

Di lingkungan digital ieu anjeunna parantos mayar ngembang pentingna The influencer Batur anu ngabagikeun kapentingan maranéhanana teras resep ngahubungkeun tayanganna ngeunaan lingkunganana. Kalayan eusi ati-ati sareng publikasi biasa. Dina tulisan ieu kuring ngajelaskeun bédana antara microinfluencer, influencer sareng celebritie.

Sacara prinsip éta dianggap pangaruh pikeun tokoh terkenal selebriti lega dipikanyaho pikeun karir umum: Singers, modél atanapi aktris.

Conto tokoh ieu nyaéta:

  • Selena Gomez
  • Kim Kardashian (Anjeunna sanés modél atanapi panyanyi ku jalan)
  • Beyonce
  • Messi
  • Paula Echevarría
  • Sara Carbonero

Sacara laun sareng boom jaringan anu dilaksanakeun sakumaha saluran komunikasi paralel sareng anu tradisional:

  • TV
  • radio
  • Cine
  • Prensa

munculna éta sakedik atanapi henteu disebat karakter anu dibagikeun monolog dina Youtube dimana fenomena influencer mimiti sacara bijaksana.

Dulceida Tangtangan

Moal lami deui pariwara mimiti nyaring dina masalah ieu sareng teras merek sareng perusahaan ngahubungi ieu influencer kalayan anu ageung (sanaos tanpa ngahontal nomer selebriti atanapi selebriti) pikeun nyarankeun produk sareng merekna. Anjeunna parantos kaluar pangaruh Pamasaran Instagram.

Sababaraha conto anu gaduh pangaruh ieu anu tumuwuh sareng janten trend ngaliwatan YouTube:

Garmendia Jérman

Jerman Garmendia (Chile)

Yuya

Yuya (Mexico)

Si Rubius

El Rubius (Spanyol)

Dulceida

Dulceida (Spanyol)

Mikro-pangaruh nyaéta tokoh anu diakui ku a panongton pangleutikna. Paduli jumlah pengikut jangkauan na langkung lokal sareng hal ieu ngajantenkeun pikaresepeun pisan pikeun pamisahan pasar sareng posisi merek.

Influencers Instagram

Kalayan datangna Instagram anu mimitina dirarancang pikeun bagikeun poto kalayan saringan artistik sareng ekslusifna format mobile éta moal mungkin pikeun ngiringan kasuksésan anu bakal dimangpaatkeun ku influencer, dugi aranjeunna ngagabungkeun pidio sareng diaku ku Facebook.

Ti saprak éta salian ti selebriti mimiti janten panggung pusat karakter lokal anu janten dipikanyaho proyéksi média sosial. Sababaraha angkat ti YouTube atanapi blog, anu sanés ngamimitian karirna langsung dina Instagram.

Para pengikut pangaruh anu gaduh pangaruh salaku jalma dipercaya sakumaha deukeut sareng réréncangan atanapi dulur sareng naha éta strategi pamasaran kalebet aranjeunna cara anu épéktip pikeun ngaingarkeun:

  • merek
  • ngahasilkeun
  • Filsafat bisnis anjeun atanapi kewirausahaan

Ayeuna influencer nginjeumkeun gambarna ka merek sareng nganggo ieu nungkulan halangan antara pariwara sareng konsumen sareng ngan di 2018, aranjeunna tiasa mindahkeun jutaan dolar pikeun komisi sareng sponsor.

Nanging, ngadegkeun jangkauan influencer ieu dina ngahontal tujuan penjualan merek atanapi uih deui investasi tiasa janten rada cekap kusabab kasusah ngukur dampak tina kampanye anu berpengaruh ngiringan sareng overvaluasi sapertos sareng jumlah pengikut salaku indikator kasuksesan.

Mikro-influencer

Influencer Marketing parantos mendakan yén ukuran henteu masalah, tapi sabalikna, anu langkung alit tina jumlah pengikut, langkung ageung patalina sareng influencer. Dina hal ieu mikro-influencer.

Strategist pemasaran digital percaya yén pikeun dianggap minangka micro-influencer, éta kedah aya diantara 500 sareng 1000 pengikut. Aya jalma anu ngartikeun jumlah dina sababaraha pengikut 5000. Pikeun anu sanés, akun sareng mikro-influencer dianggap 5.000 ka 100.000 pengikut.

Gélo ngeunaan mode

Upami anjeun museurkeun alihan lalu lintas ka situs wéb anjeun sareng fitur Swipe Up Instagram (ikon anu aya di tengah dasar pos) anjeun kedah mikirkeun Micro-Influencers nganggo sahenteuna pangikut 10.000.

Dina hal naon waé, anjeun bakal kabetot uninga yén statistik éta nunjukkeun persentase hususna pikeun jumlah pengikut:

  • Sahenteuna 1000 pengikut ngahontal a Dursasana 15%
  • 7,4% Micro-Influencer kalayan diantara pengikut 1000 sareng 1999
  • 2,4% anu ngagaduhan sababaraha pengikut 100.000

"Kurang leuwih”Sareng ieu sababna kampanye ayeuna dirancang pikeun digawé sareng seueur mikro-Influencer tinimbang investasi sumberdaya dina hiji kalayan ngan ukur seueur pengikut, tapi kalayan laju uang deui investasi dina éncéran éncér.

Kauntungan gawé bareng influencers mikro

Manfaat dianggo sareng microinfluencers

  • Gawe sareng influencer mikro ngamungkinkeun segmentation pasar tina produk atanapi jasa sareng ngahontal poténsi pembeli urang langsung saprak aranjeunna tiasa narik pamirsa alit
  • Mikro-influencer ngagaduhan diantara pengikut na seueur jalma anu ngabagi Cita-cita sareng kapentingan anjeun. Ieu matak ngagampangkeun pikeun tiasa ngirim pesen ka udagan produk anu anjeun badé promosikeun atanapi dikenalkeun
  • Salian ningkatkeun penjualan anjeun tiasa ngadamel ningkatkeun jumlah pengikut tina rekening merek anjeunna nyarankeun dina Instagram. Ngaliwatan nelepon ka Peta ngondang pengikut anjeun pikeun nuturkeun akun anjeun atanapi kunjungan profil anjeun
  • A influencer mikro-salawasna dianggo tumuwuh akun anjeun sareng komunitas anjeun merek bakal dikembangkeun
  • Aspék penting séjén nyaéta kamungkinan meunang kasatiaan ti palanggan anjeun nganggo merek. Inget yén hiji influencer a customer wareg anu nyarankeun produk atanapi jasa anjeun: Publisitas pangsaéna
  • Seueur pangguna nyandak kaputusan mésér dina Instagram sareng mikropon mikro bakal nyorong pengikutna pikeun ngajukeun kaputusan pikeun milih merek sareng produk anjeun.
  • Hasil langkung mirah pikeun perusahaan dina tahap mimiti na pikeun usaha lokal sabab ngagaduhan panginten kirang ti saurang pangaruh anu langkung disangka ekspektasi imbuhan langkung handap, aranjeunna tiasa dianggo sareng séntral
  • Aranjeunna gaduh kredibilitas di payuneun pamiarsa na parantos nyiptakeun tautan sareng komunitasna sareng tiasa ngabantosan nya percanten ka produk anjeun sareng ngadamel link sareng merek anjeun
  • Éta tiasa ngalakukeun langkung seueur pikeun mérek anjeun ti hiji Kardashian gumantung kana tujuan anjeun sareng produk atanapi palayanan anu badé dijual

Kumaha mendakan influencer mikro

Kumaha carana mendakan influencer

Hiji hal anu nangtung tina karya pangaruh nyaéta aranjeunna earn hormat sareng amanah pengikut na anu ningal aranjeunna salaku dipercaya sareng panutan. Milarian mikro-influencer anu leres pikeun merek anjeun peryogi waktos sareng strategi.

  • Netepkeun profilna masarakat anu anjeun resep resepkeun
  • Milarian liwat Sebutkeun anu aya hubunganana sareng merek atanapi produk anjeun tiasa nyandak anjeun ka influencer anu ngabagi kapentingan anu berhubungan sareng produk atanapi jasa anjeun
  • Milarian profil anu aya aktip pisan sareng anu ngahasilkeun interaksi kalayan postingan anjeun
  • Anggo profil Instagram anjeun. Studi pengikut anjeun sareng meureun anu diantara aranjeunna nyaéta micro-influencer anu anjeun peryogikeun
  • Milarian di jaringan sosial anu sanés kawas Facebook atanapi Twitter. Ku cara ieu anjeun ogé tiasa nga-évaluasi upami micro-influencer anjeun nganggo sadaya sumber anu sayogi sareng kumaha carana ngaé
  • Sakali anjeun tos milih sababaraha pilihan, diajar profilna. Tingali di aya aturanana Kalayan pos éta. Kualitas poto sareng téks anjeun. Jinis eusi anu anjeun bagikeun
  • Studi biantara sareng cara anjeunna nyerat. Éta bakal gambar anjeun sareng sadayana rinci anu kedah diurus
  • Henteu kéngingkeun tulisan anu micro-influencer pidio sareng carita. Ieu mangrupikeun eusi anu ngahasilkeun paling interaksi sareng ogé papacangan langkung ageung
  • Pilarian di situs-situs khusus sapertos SocialPublicom o Penerbit, jaba dimana panebus satuju sareng anu badé tiasa didamel

Pangaruh mikro luhur

Sababaraha Micro-Influencer sareng henteu langkung mikro anu kuring nuturkeun (Abdi resep aranjeunna) sareng jumlah pengikutna:

@ locaporlamoda.es

@ locaporlamoda.es ku Maribel Estévez. 4.621

@trendsgallery

@trendsgallery ku Sonia Fernández sareng 6.974

@mivestidoazulblog

@mivestidoazul 14.500

@mamasurfista

@mamasurfista ku Adriana Ayala 24.900

Cris imut dina busana

@cris_sonrie_a_la_moda sareng 35.900

@stardivarius

@stardivarius 37.100

@javierollero

@javierollero sareng 88.100

@saraemdi

@saraemdi 105.000

Influencers sareng micro-influencers mangrupakeun fenomena anu ngaliwatan?

Kuring masih émut kahiji waktos Kuring ngarti pangaruh tina influencer, éta sababaraha taun ka pengker di mall caket bumi kuring.

Aranjeunna kedah ngatur presentasi na rupa-rupa pengaruh langkung atanapi kirang populer di kota kuring. Kuring nyangka yén panitia ogé teu ngagaduhan ide kana ruang lingkup kagiatan anu aranjeunna rencanana.

Kabeneran aya yén fasilitas mall sumping ratusan jeung ratusan rumaja peminat kalayan gaya rambut sareng baju anu seragam geulis, anu langkung seueur kapasitas tempatna sareng ramalan kaamanan panitia acara anu parantos réngsé parah.

Pangiringan aranjeunna hoyong ningali sareng toél ka influencer saolah-olah penyanyi atanapi Juhara Casas. Pangagakna teu saé. Aranjeunna kedah nyampurnakeun kagiatan kanggo kasalametan sadaya anu aya sareng hanjelu para pengikutna dibuktikeun ku si Banten kalepatan pos Aranjeunna dibagi dina jaringan sosial.

Aranjeunna ngajerit teu pantes aranjeunna lumpat ka jero mall kusabab kabingungan naha nuturkeun tercinta aranjeunna bakal muncul atanapi henteu sareng dina stampede aya sababaraha budak anu luka sareng karusakan saeutik di sababaraha toko.

Isukna, béja éta aya di sakumna koran lokal. The influencers éta selebriti anyar: Tutup sareng nyata, dinten éta kuring paham.

Naha anjeun ngadaptarkeun tren mikro-influencer?